Viralliset tutkimukset ja kuvat

Asemallamme voit teettää rotukoirilta ja –kissoilta vaadittavat tutkimukset ja kuvaukset.

 

Silmätarkastajamme pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Tarja Kolisoja tekee virallisten silmätarkastusten lisäksi gonioskopioita, polvitarkastuksia ja sydänkuunteluita. ELT Anders Eriksson tekee koirien (DCM) ja kissojen (HCM, Pawpeds) viralliset sydäntutkimukset sekä myös kissojen munuaistutkimukset (PKD).

 

Asemamme eläinlääkärit tekevät virallisia röntgentutkimuksia (lonkka- kyynärnivel- ja selkäkuvaukset). Kuvat lähetetään digitaalisesti Suomen Kennelliittoon arvosteltaviksi. Digitaalinen lähetys nopeuttaa tulosten saamista.

 

Koirien rotukohtaiset PEVISA-määräykset löytyvät Suomen Kennelliiton sivulita: http://www.kennelliitto.fi/kasvatus-ja-terveys/koiran-rekisterointi/pevisa-ja-muut-rekisterointiin-vaikuttavat-ehdot . Ei PEVISAan kuuluvilla roduilla ota yhteyttä omaan rotujärjestösi jalostustoimikuntaan siitoskoirien tutkimussuosituksista.

 

Siitoskoirien verinäytetutkimukset (mm. kilpirauhasnäytteet) voit tietenkin teettää meidän kauttamme. Otamme myös geenitestejä ja tarvittaessa avustamme niiden valinnassa ja lähetyksessä.

 

Järjestämme joukkotarkastustilaisuuksia muutamia kertoja vuodessa. Voit myös koota ”oman joukon” (vähintään 10 koiraa tai kissaa) ja sopia tarkastuksesta tiloissamme tai luonasi. Eläinlääkäri Tarja Kolisoja vierailee usein myös muilla klinikoilla tekemässä joukkotarkastuksia.

rontgen
silmatark