Yleisterveys pennusta vanhukseen

Lemmikin on hyvä käydä eläinlääkärissä säännöllisin väliajoin, mielellään ainakin kerran vuodessa.

Tärkeitä hoidettavia asioita ovat rokotukset ja terveystarkastukset. Hyvä hoitosuhde lemmikin ja eläinlääkärin välillä alkaa usein jo pennun ensimmäisistä rokotuksista, ja parhaassa tapauksessa jatkuu aina viimeiseen matkaan asti. Porvoon Eläinlääkäriasema on hoitanut vuosien varrella useiden omistajien lemmikkejä ”sukupolvesta toiseen”. Potilaan taustan tunteminen auttaa hoidossa ja hoitomenetelmien valinnassa. Luottamus asiakkaan ja eläinlääkärin välillä takaa hoidon onnistumisen parhaalla mahdollisella tavalla.

Terveystarkastus

Terveystarkastuksessa saat tärkeää tietoa mm. eläinystäväsi yleiskunnosta, ravitsemustilasta sekä suun ja hampaiden kunnosta. Eläinlääkäri saattaa todeta että on syytä varata aika hammaskiven poistoon. Hammaskiven poisto ja hampaiden kiillotus on yleinen asemallamme tehtävä toimenpide. Se tehdään aina vähintään rauhoitettuna, ja narkoosia syvennetään tarpeen mukaan. Hampaiden ja suun hyvä kunto on tärkeää lemmikin koko elimistön hyvinvoinnille. Terveystarkastuksessa saattaa tulla ilmi myös muita ongelmia, joiden jatkotutkimukseen voidaan tarvittaessa varata uusi aika. Terveystarkastus sisältyy meillä aina rokotuskäyntiin.

Rokotukset

Kaikki lemmikit tulee rokottaa säännöllisesti. Tärkeimpiä rokotuksella vastustettavia tauteja ovat koirien penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, parvoripuli ja kennelyskä sekä kissojen kissarutto ja kissaflunssat. Rabies eli raivotauti on ihmisiinkin tarttuva vakava virussairaus, jota vastaan on suositeltavaa rokottaa sekä koirat että ainakin ulkona vapaasti liikkuvat kissat.

Matkustaminen

Asemaltamme saa tarvittaessa esimerkiksi matkustamista varten vaadittavan lemmikkieläinpassin sekä mikrosirun. Jos olet matkustamassa lemmikin kanssa ulkomaille, muistathan tarkistaa Eviran sivuilta vaadittavat rokotukset ja muut matkustusmääräykset hyvissä ajoin ennen matkaa!

Turkki ja kynnet

Meiltä saat luonnollisesti apua myös koiran tai kissan perushoitoon. Leikkaamme kynnet ja selvitämme tai ajelemme takkuuntuneet turkit tarvittaessa myös rauhoitettuna.

Viimeinen matka

Viimeisen matkan koittaessa järjestämme tarvittaessa lemmikin tuhkauksen eläinkrematoriossa (Suomen Eläintuhkaus Oy, Myrskylä). Halutessanne on mahdollista saada lemmikin tuhka takaisin uurnassa asemallemme.

tarjatutkii